Barion Pixel

A thai gyógynövényes labdacs masszázs egy különleges masszázs fajta. A cikkben részletesen leírjuk, hogy mire használható. Érdemes elolvasni.

Milyen masszázs fajták léteznek?

A masszázs szó a test kézi vagy gépi erővel történő megdolgozását jelenti. Hatással van a bőrre, a szövetekre, a keringésre, a nyirokrendszerre, az idegrendszerre. A masszázs egy idős az emberiséggel, amióta világ a világ használjuk különböző természetes eljárások részeként. Többféle típusa létezik, lehet frissítő, lazító, gyógyító, fájdalomcsillapító, sőt ma már létezik olyan is, ami szexuális blokkok feltárásában nyújt segítséget.

A masszázsok csoportosítása szerint származási hely alapján megkülönböztetünk keleti, illetve nyugati típusú masszázst.

Most egy keleti típusú masszázst szeretnénk bemutatni.

Milyen keleti típusú masszázsok léteznek?

A keleti típusúak közé tartoznak: az indiai, koreai, vietnámi, thai, japán, kínai masszázsok. Az anatómia minden kezelő számára fontos, de a keleti masszázsok, mint alapvetően a holisztikus szemlélet is a testet egy energetikai rendszerben vizsgálják, amelyben bármilyen normálistól eltérő kilengés magával hozza a fizikai rendszer megborulását. Ezt a harmóniát igyekeznek visszaállítani a masszázs során, illetve az ahhoz alkalmazott eszközökkel.

thai gyógynövényes labdacs masszázs

A thai gyógynövényes labdacs masszázs hatása

A kezelést először buddhista szerzetesek alkalmazták a 14. században a csatából hazatérő katonák gyógyítására. A thai gyógynövényes masszázs speciális kendőbe csomagolt gyógynövényekkel történő kezelés, amely során a gömböket melegen tartva haladunk a páciens meridián vonalai és akupresszúrás pontjai mentén. A meleg és a gőz abban tud segíteni, hogy a vérkeringés fokozódik, a pórusok megnyílnak, így a hatóanyagok még könnyebben jutnak be a bőrbe, illetve a problémás területekhez.

Többszörösen regenerál ez a masszázsfajta, mert nemcsak a mechanikai inger érvényesül, hanem a gyógynövényes hatóanyagok jótékonyan befolyásolják a testet, illetve a nagyon kellemes olajok és gőzök inhalációval kellemes lazító, stresszoldó hatást nyújtanak.

De ahogy lazító, stresszoldó, úgy számos más problémára kedvező ez a masszázs, a teljesség igénye nélkül lássunk néhányat!

Kezelhetünk vele izomfájdalmat, gyulladást, feszes, terhelt izmokat (pl. fitness versenyre készülőknek kifejezetten alkalmas, mert az izmok regenerációja mellett, széppé varázsolja a bőrt is), légúti betegségeket, helyreállítja az energetikai egyensúlyt a szervezetben, méregtelenít, ízületi kopásos megbetegedéseknél rendkívül jótékony hatással bír.

thai gyógynövényes labdacs masszázs

A thai gyógynövényes labdacs összetétele nagyban befolyásolja a hatásmechanizmust, ezért szakértő receptek alapján állítjuk össze a golyókat.

Íme néhány terület, amely a megfelelő gyógynövénykombinációkkal javítható. A citromfű enyhíti a gyulladást, jó lázcsillapításra. Antioxidáns tulajdonságai és C-vitamin tartalma miatt erősíti az immunrendszert és javítja a bőr textúráját.

Csalánnal, körömvirággal és orvosi zsályával segíthetünk a változó korral járó tünetek enyhítésében, mint például a hőhullámok, hormonális változások okozta kellemetlenségek.

Felső légúti megbetegedések esetén használhatunk a labdacs összetevőjeként kakukkfüvet, bodzát, lándzsás útifüvet, amelyek enyhíthetik a megfázásos tünetekkel járó kellemetlenségeket, pl. orrfolyás, száraz torok, köhögés, mellkasi fájdalom.

Hosszasan sorolhatnánk még eme masszázs jótékony hatásait, de a puding próbája az evés. Ha foglalkozunk magunkkal, testünk hálás lesz és hosszasan szolgál majd minket földi létünk során.

 

SZERETNÉL KIPRÓBÁLNI EGY JÓ MASSZÁZST? KATTINTS IDE!

A szerző