Barion Pixel
Életelixír – Az ember évszázadok, de inkább évezredek óta keresik azt a csodálatos életelixírt, ami hosszú életet és jó egészséget ad.

Mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, milyen jó is lenne egy ilyen. A 21. századi tudásunkkal talán jobbat is lehetni készíteni, mint a régiek.
kamilla, gyógynövény termesztés, életelixír
Ezekről, a régiekról, mindenki hallhatott. Ilyen pédául a koreai ginseng, a múmió, vagy a svédcseppek. Ilyen lehet a bolgárok kefírje és zdravec-e (Geranium macrorrhizum, syn. G. odoratum), a görögök Stachys officinalis-a és egyéb hegyi füvei, a hazai kamilla, Nepál és Japán egyes népcsoportjainak életmódja, a sárgabarack magja és hosszan sorolhatnánk.

Mi a valódi életelixír?

Itt már látszik is, hogy életelixír alatt NEM annyira a hosszú életet adó szereket, módszereket értem, nem hiszek ezekben és nem szeretnék sokáig élni sem.
Amely szerek hosszú életet, férfiaknak potenciát, nőknek fiatalítást, szépséget ígérnek, nos ezek csak a kufárokat gazdagítják.
Életelixír számomra az, ami biztosítja a jó egészséget, akár úgy általában, akár egy-egy szerv vagy szervrendszer tekintetében, akár betegségek idején annyira felerősíti az embert, hogy a gyógyulás, a betegágyból kikelés útjára segíti.
Ilyen életelixír lehet egy jól bevált módszer, gyakorlat is betegségek idején.

Saját életelixír

Akinek van ilyen, magának vagy a családjában bevált ÉLETelixírje, mely kihozta egy betegségből, gyengeségből, rossz állapotból, az ne habozzon, ha teheti szóljon hozzá ehhez a cikkhez és ossza meg velünk!
Akár teáról, akár módszerről, gyakorlatról legyen is szó, azt hiszem mindenki örömmel olvasná.
A lényeg, hogy olyan legyen, amit egy életre megjegyzett, alkalmaz, vagy tervezi újbóli alkalmazását, tehát bevette a nem felejtendő, életfontosságú dolgai közé. Azaz életelixírré vált, bármi is az…

Saját tapasztalataim

Most pedig, ahogy ígértem, itt leírom – két – életelixíremet!

boldog, öreg, munkás, munka, mozgás

Életelixír mozgásszervi sérülésekre és másra – MOZGÁS

Mozgásszervi sérülésekre, melyek NEM igényelnek azonnali orvosi beavatkozást – nálam ezek a különböző izom- és ín húzódások, részleges szalag szakadások stb. – a MOZGÁS-t ajánlom!
Sokszor, sok év alatt legjobban bevált a ,,kutyaharapást szőrével” módszer, azaz a további MOZGÁS, a további használat, kímélet nélkül vagy minimális kímélettel.
Elképesztő az emberi szervezet, ha nem fekszik ágyba és nem hagyja el magát, bizony a mozgás regenerálja, mert tudja a szervezet, mit kell csinálnia. Őseink sokszor jártak már ezen az úton. Ismétlem, ha nincs szükség azonnali orvosi beavatkozásra!
Találkoztam olyannal, aki a nátháját szokta fokozott test-mozgással kikezelni, de olyannal is, akinek elmondása szerint szemsérülése (!) jött rendbe feltűnő rövid idő alatt, amikor ilyen állapotában nagyon nehéz fizikai munkára kényszerült.
Láttam embert 4 méterről leesni egy deszkakupacra, nagyon megütötte és meghúzta a bokáját, rossz volt nézni, hatalmasakat sántított, de dolgozott tovább és egy héten belül teljesen helyrejött.

életelixír, padló, parketta

Lumbágóra, hátfájásra – padlón alvás

Lumbágós panaszokról, gyakori hátfájásról sajnos huszonéves korom óta vannak tapasztalataim, de ezek nagy értékeim!
Padlón kell aludni az első lumbágó-gyanús érzeteknél, panaszoknál! Le kell teríteni két pokrócot és erre ágyazni, ott aludni egy-két hétig. Már az első napokban érzi az ember, hogy mennyire jó a kemény padló, óvatos mozgolódással szinte érzi beteg csigolyáját és próbálgathatja enyhe mozgásokkal optimális, fájdalom és görcsmentes helyzetbe hozni.
Persze jó a kemény ágy is, de sokszoros tapasztalatom, hogy a padlónál egy ágy sem keményebb, stabilabb.
4-5 éve ,,továbbfejlesztett” módszerem van, mely szerint az ágyamra egy jó nagy szekrényajtót tettem, arra egy pokrócot, majd erre ágyazok. Eleinte persze levertem az ajtó szélein a könyökömet és a sarkamat, de mára úgy megszoktam, hogy észre sem veszem. Négy-öt éve így alszom és 4-5 éve nem volt lumbágóm!
Persze a továbbiakra nincs 100 % garancia.
Mindenesetre elviselhetőbb mint Keresztanyám módszere – tőle vettem az ötletet – aki lumbágó idején a vasalódeszkát tette az ágyába és ilyenkor azon aludt.
A mottó: Örülj ! Mosolyogj ! Hát élsz !

A szerző