Szeretné megelőzni a stroke-ot? Az Amerikai Orvosi Szövetség lapjában megjelent cikk azt sugallja, hogy a stroke kockázata 22 %-kal csökkenthető csupán azzal, ha több mint napi három adag friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk.

Ennyit különben is el kellene fogyasztanunk, mivel az Amerikai Nemzeti Onkológiai Intézet napi öt adagot ajánl a rák megelőzésére. Ha ezt az ajánlást betartja, megóvhatja magát az agyi infarktustól és az agyvérzéstől, hiszen a gyümölcs- és zöldségfélék sok olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hasznosak a stroke megelőzésében.

Egy brit tanulmány arról számol be, hogy napi fél narancs vagy 100-300 mg C-vitamin elfogyasztása jelentősen csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát.

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel a Naturportal Magazinra, melyben időnként értesítést küldünk Neked a legújabb cikkekről.

Töltsd ki az alábbi adatokat!

E-mail cím:*
Vezetéknév:*
Keresztnév: