Barion Pixel

Egy csésze gyógynövény tea a kreativitás, az egyszerűség, a jólét, a békesség, a nyugalom és a szellemi nyitottság érdekében bármikor jól jöhet.

A gyógynövények hatása varázslatos – képessé tesznek arra, hogy egészségedet és az elmédet is karbantartsd. Lássuk a egyszerűség teát!

Az alábbi gyógytea receptet bárki könnyedén elkészítheti házilag. Nem kell hozzá más, csak az alább felsorolt gyógynövények közül bármelyik (a zárójelbe tett adagolás szerint) egyenlő arányban. Csészénként 1 teáskanál keveréket kell forró vízzel leönteni, hogy élvezhessük az áldásos hatását. A gyógynövények nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítják.

tea

 

Egyszerűség tea: zöld tea, menta, citromverbéna, római kamilla, bíbor ápolka, ánizsmenta.

A zöld tea

A teacserje levele elősegíti  a vese kiválasztását, és ezen keresztül a salaktalanítást, használható a súlyfelesleg ledolgozásában. Külsőleg fájdalmocsillapító és viszketésenyhítő. Purin tartalma serkentő hatású a központi idegrendszerre.

Borsmenta

A borsmentából készült tea  elősegíti az epekiválasztást és -termelést. A mentaolaj külsőleg használható rovarcsípés, fejfájás kezelésére. A kínai gyógyászatban az ún. kínai balzsam előállítására használják. Ha álmosak, fáradtak vagyunk, a halántékunk két oldalán dörzsöljük be mentaolajjal (vagy mentolos olajjal).  Hányinger ellen is hathatós segítséget nyújt. A borsmenta olaj néhány cseppje megkönnyítheti a légzést.

Ablackfoot, menominee, ojibwa és winnebago indián törzsek tagjai ismerték és felhasználták a méhbalzsam gyógyító hatásait. Az izzasztókunyhókban tartott szertartások során a lázas állapotokban ezzel segítették elő az izzadást. Kiválóan alkalmazható bőrfertőzések, egyéb bőrpanaszok, apró sebek, emésztési gondok, és hörgőproblémák kezelésére. Használhatjuk ínygyulladásra, aftákra, fogszuvasodásra, nőgyógyászati, menstruációs és reumás panaszok enyhítésére. Hatékony rovarűzőként. Enyhíti a gyomorpanaszokat, segíti az emésztést.A méhbalzsam hatásait felerősíthetjük más, hasonló tulajdonságú gyógynövénnyel vagy gyógynövény-keverékekkel. Készíthetünk belőle idegnyugtató főzetet, gyulladáscsökkentő, gargalizáló oldatot, tinktúrát, borogatást, füürdőadalékot és felhasználhatjuk aromaterápiás illóolaj-keverékekben is.

A szerző