Barion Pixel

Felső-légúti betegségek megfelelő terápiája.

Hogyan is kezelhetők a felső légúti betegségek?

Az orvos szerint: az ágynyugalom és a pihenés, lehetőleg sok folyadékkal, tápláló, gyümölcsökben gazdag étrenddel, C- és D-vitaminnal. De lehetőleg bezárva a négy fal közé, hogy napfény ne érjen, még véletlenül sem.

Helyes-e ez? Szabad-e megkérdőjelezni a doktor utasításait?

Elméletileg és gyakorlatilag sem, bár a saját esetemben szívesebben vállalok felelősséget a saját egészségemért ősi gyógymódokkal.

 

Felső légúti betegségek megfelelő terápiája

 

Míg a fentebb elmondottakkal nem is volna akkora nagy baj, de megnézhetjük, mit csinál a kutya, ha érzi, hogy rájár a rúd.

Első körben kifekszik a Napra.

Addig fekszik ott, amíg körülbelül jártányi ereje nem lesz. De addig tényleg ott van. Nagyjából egy napig fekszik így a földön, hagyva, hogy minden testrészét átjárja a fény.

Aztán amint fel tud tápászkodni, egyből jár. Mert ami mozgásban van, az gyógyul.

Persze ez azért odáig érvényes csak, amíg nincs láz. De még enyhe hőemelkedéssel érdemes azonnal levegőre menni “fényfürdőzni”.

Ha komoly gond van torok tájékon – és ezt szokta érezni az ember -, érdemes tükröt vinni, amivel direkt nyitott szájba, egyenesen a torokba jó irányítani az összes fényt, ezt legalább 20-25 percen keresztül, mert a fény gyógyít.

Bizonyított tény, hogy képes a napsugárzás tömény szöveten áthatolni, azt regenerálva és fertőtlenítve.

A legjobb fényfürdőzés az erdő közepe, mert ott a levegő is tiszta, illetve eső után különösen egészséges az avar közelében lenni, és – tisztában vagyok vele, ez mennyire vicces lesz, de hangsúlyozom, magamon tapasztaltam az eredményességét – földet, avart “szagolgatva” a tüdőbe tudnak jutni azok az avar lebontó gombák, amelyek a penicillinhez hasonló hatást érnek el a tüdő szöveteiben, belélegezve (prof. dr. Papp Lajos szívsebész után).

 

Ha nem javul a betegség

 

Szóval ha valaki 3.-4.-5. napja takonykóros, igenis, az orvos utasítása ellenére azonnal menjen a szabadba, mert az életben nem gyógyul meg.

A következő még a javaslatom: szarvasok is így csinálják.

Tüdőfű virágot kell eszegetni az úton.

Miközben laza, nem megerőltető sétát veszünk egy erdei ösvényeken, 10-11 tő nyíló virágot 3-4 leveles állapotában tépjünk és fogyasszuk nyersen.

E mellé 4-5 martilapu virágot is. És erdei szeder rügyet, legalább 4-5-öt, szintén.

Ami a csipkebogyó rügyet illeti, abból se szégyenlősködjünk. Mehet belőle 7-8 a többi után, kifejezetten jól fog esni.

Ezek a rügyek mind segítik a felső-légúti betegségek leküzdését.

Élő, vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban kirobbanóan gazdag rügyekről van szó.

A bodza rügyei felviszik a lázat és leírhatatlan szívósságot adnak.

Tényleg segítenek leküzdeni a betegség által legyengített szervezetet.

Ha készült belőle rügyelixír, ha nem, nyersen akkor is enni kell.

Amint a beteg hazaért könnyű, frissítő sétájából, otthon azonnal vegyen lábfürdőt parajdi sós vízzel, minimum 25 percen keresztül olyan forró vízben, amilyet csak elvisel.

Ezt a lábfürdőt kövesse gyors ágyba fekvés, valóban ágynyugalom, forró tea, amibe mehet a bodza virágából, tüdőfűből, mezei kakukkfűből, lándzsás útifűből, hársfa virágból, apróbojtorjánból, esetleg.

Mézzel nem tilos ízesíteni, ez esetben az ízesítés még külön rá is segít a torok fojtogató nyugtatására.

A lábfürdő kúraszerűen alkalmazandó.

 

KATTINTS IDE A TERMÉSZETGYÓGYÁSZ SZAKÉRTŐK ELÉRÉSÉHEZ!

 

A szerző