Igyál egy csésze gyógynövényteát a kreativitás, az egyszerűség, a jólét, a békesség, a nyugalom és a szellemi nyitottság érdekében. A gyógynövények hatása varázslatos – képessé tesznek arra, hogy az egészséged és az elmédet is karbantartsd. Sorozatunk első részeként lássuk a KREATIVITÁS teát:

Az alábbi gyógytea receptet bárki könnyedén elkészítheti otthon házilag. Nem kell hozzá más, csak az alább felsorolt gyógynövények. Csészénként 1 teáskanál keveréket kell forró vízzel leönteni, hogy élvezhessük az áldásos hatását. A gyógynövények nemcsak a testet, hanem a lelket is gyógyítják.

A recept:

KREATIVITÁS tea: angyalgyökér, szerecsendió (Ez utóbbiból csak egy kicsit kell belereszelni az angyalgyökérbe. Vigyázat! Egy egész szerecsendió akár ölhet is!)

Hogyan hathat egy gyógynövény a kreativitásra?
Egy kreativitás nélküli emberből kreatív, művészi hajlamú embert varázsolhat? Nyilván nem. Akkor mégis hogyan hathat egy átlagos emberre? Az illóolajai révén. A kreativitás ugyanis feltételez egy magasabb szintű nyugalmi állapotot, amikor az ember agya más dolgokra képes fókuszálni, mint egy átlagos emberi agy. E mellett azonban egy bizonyos fajta izgalmi állapot is szükséges az alkotókedvhez. Ezért ez a tea egy lazító és egy izgató gyógynövényt tartalmaz.
Az angyalgyökérben található angelikasav nevű illóolajra irányuló irányuló vizsgálatok kimutatták, hogy a szájon vagy a hashártyán keresztül bejuttatva ez az anyag idegrendszeri görcsoldó, izomlazító és nyugtató hatású. Ez az illóolaj a különböző szervekre és ezáltal az egész emberi szervezetre görcsoldó hatással van.
A szerecsendió 2-8 % illóolajat tartalmaz. Az illóolaj fő komponensei monoterpének és fenil-propán-származékok: miriszticin, és eleminin. Ezek az illóolajok kis mértékben izgató és nemi vágy növelő hatásúak (a vízgőz-desztillációval kinyert tiszta illóolajat sohasem szabad belsőleg használni, csak magát a magot!), nagyobb mértékben eufóriát, sőt hallucinációkat is okozhatnak. A teakeverékbe is izgató hatása miatt került. Az adagolással vigyázzunk!
Kellemes alkotást kívánunk!