Kitűnő élelmiszer a méhkenyér, vagy más néven ambrózia

A ambrózia – más néven méhkenyér – a görög mitológia szerint az “istenek eledele” volt. Az emberek már az ókorban is a legkülönbözőbb nyavalyák gyógyítására és a test fiatalítására, valamint megszépítésére használták. Az ókori Kínában “mindent gyógyító” anyagként tisztelték. Lássuk, hogy mit mond minderről a tudomány. 

Orosz, román és francia tudósok kutatásai szerint az ambrózia tökéletes, holisztikus élelmiszer, mert mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van a túléléshez.

Tökéletes emészthetőségének köszönhetően testünk néhány gramm ambróziából több tápanyaghoz jut, mint néhány kilónyi átlagos táplálékból. Az ambrózia a természet által valaha alkotott legkomplexebb “termék”, egyfajta “enzim-multivitamin-ásványi anyag-antioxidáns”. Negyven százalékban tartalmaz fehérjéket (az esszenciálisakat is beleértve), van benne A-provitamin, B-vitaminok (1,2,3,5,6,7,8,12), C-, és E- és K-vitamin, rutin és 27-féle ásványi anyag: így kalcium, foszfor, vas, mangán, nátrium, cink, szelén stb… Összesen 5.000-nél is több enzimet és koenzimet rejt magában. Lássuk, hogy mi mindenben lehet a segítségünkre.

  • Javítja a vérképzést, gyógyítja a vérszegénységet (anémiát). Egy teáskanálnyi ambrózia reggelente fogyasztva képes egy hónap leforgása alatt megközelítőleg 800 ezerrel növelni a vörösvérsejtszámot.
  • Támogatja a máj és az epehólyag működését.
  • Segít a mérgező salakanyagok eltávolításában az emberi szervezetből.
  • Jótékonyan hat emésztési zavarokban.
  • Megújítja a bélrendszer mikroflóráját antibiotikumok használata után.
  • Megoldást nyújthat krónikus székrekedésben.
  • Táplálja az alultáplált testet.
  • Áldásos hatású a hasnyálmirigyre, serkenti a hasnyálmirigy emésztőenzimjeinek termelését (ezáltal hozzájárul az emésztési problémák és a daganatos betegségek megelőzéséhez).
  • Segítséget nyújt húgyúti gyulladás, vesekő, prosztatapanaszok esetén, valamint menstruációs problémákban.
  • Megerősíti a tüdőt, megkönnyebbülést hoz allergiás és légzési betegségekben.
  • Támogatja a méhnyálkahártya képződését. Ez azért nagyon fontos, mert a méh nyálkahártyája a változókor előtt hajlamos olyan degenerációra, amely a méhkaparáshoz, vagy műtéthez, illetve fiatalabb korban meddőséghez vezethet.
  • Felgyorsítja a műtétek vagy betegségek utáni lábadozást, segíti a sebek és az égési sérülések gyógyulását.
  • Fokozott fáradtság, továbbá megnövekedett szellemi vagy fizikai terhelés esetén kifejezetten ajánlott.
  • Sportolóknál növeli  teljesítőképességet.
  • És ami a hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint egészen rendkívüli: feltölti a jint és a vesék esszenciáit. A születésünkkor kapott életenergiákat ugyanis a veséinkben tároljuk, így elmondható, hogy az ambrózia eme esszencia kiegészítésével hozzájárul életünk meghosszabbításához.

A méhkenyeret hívják még paszturának, pergának, amróziának, ambrósziának is.

Forrás:

Vitae Klubmagazin, 2018. május, Stepánka Gruberová: Két kitűnő élelmiszer: méhkenyér és cékla

HASONLÓ CIKKEK, KATTINTS A TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT!

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez weboldal ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen file-ok, amelyet a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve, ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás