Csontritkulás – a csendes gyilkos és megelőzése gyógynövényekkel

| 0 comments

2012. október 20-án van a csontritkulás világnapja. A csontritkulás korunk népbetegsége, amelyet közismerten kalciumvesztés okoz, és amely a csontok gyengülésével jár. Az öregedést kísérő egyik leggyakoribb betegségnek számít, és sokkal több nőt érint, mint férfit. A 65 év feletti nők mintegy 25 %-ánál jelentkeznek a csontritkulás tünetei, miközben az idős férfiaknál ez az arány nem éri el a 10 %-ot sem. Az alábbiakban egy egyszerű, és mindenki számára elkészíthető gyógynövényekből is készített gyógyétel receptet írok le, mely a csontritkulás kiváló ellenszere:

Először is szögezzük le, hogy a csontritkulásra nem elegendő kizárólag a kalcium szedése. A kalcium (amit a legjobb, ha táplálékból veszünk fel) akkor tud a legoptimálisabban hasznosulni, ha egy sor más ásványi anyag és vitamin (foszfor, magnézium, bór, cink, D-vitamin, A-vitamin) is jelen van a  szervezetünkben. Ezért fontos, hogy komplex táplálékokat fogyasszunk és ezért is nagyon károsak az egyoldalú diéták. A csontritkulás kúra része még ezen kívül: a napfény és a mozgás kombinációja.

Az alábbi recept tartalmazza a legfontosabb összetevőket a csontritkulás megelőzésére:

Egy nagy fazékba tegyen néhány maradék halcsontot és néhány liter vizet! (Ha a csontok nagyon aprók jobb szűrőzacskóba tenni, hogy az eltávolításuk később könnyebb legyen.) Forralja fel a vizet, majd fedő alatt, lassú tűzön főzze további 30 percig! Adjon hozzá néhány maréknyi finomra vágott káposztát, gyermekláncfű levelet, csalánlevelet, petrezselymet, amarántot (disznóparéjt) és kövérporcsint! Forralja addig, amíg a zöldfélék kissé megpuhulnak! Ízlés szerint sózza, borsozza, fűszerezze! Tálalás előtt távolítsa el a halcsontokat! Tálalja zöldséglevesként, esetleg avokádószeletekkel, és fekete borssal ízesítve!

A megfelelően elkészített csonterősítő leves egyetlen bőséges adagja nagy mennyiségű kalciumot, magnéziumot, bórt, béta-karotint (vagy más néven A-vitamin előanyagának számító karotinoidot) és C-vitamint, valamint némi D-vitamint, fluort és szilíciumot tartalmaz.

Fogyassza egészséggel!

HASONLÓ CIKKEK, KATTINTS A TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT!

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.


 

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez weboldal ún. "cookie"-kat, vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen file-ok, amelyet a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve, ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Read previous post:
Háziszer köhögésre

Méz, lime, aloé és hagyma a köhögés csökkentésére. Íme a recept:

Close