Barion Pixel

A teakészítés művészete

A teakészítés művészetetea_keszites

A teakészítés művészete:

*BLOOMING TEA jelentése: olyan különleges teát jelöl, amikor szárított növény köré csavarják a tealevelet és ezt öntik le forró vízzel. Amikor leöntik a forró vízzel, a tealevél kipattan és láthatóvá válik a virág maga. Látványnak sem utolsó! Olyan növényeket csavarnak tealevélbe, mint a Gomphrena globosa, krizantém, jázmin, liliom, hibiszkusz, osmanthus. Jellemzően Kína Yunnan tartományából származó tea.

**OOLONG TEA jelentése: a különféle tea fajták tulajdonképpen ugyanazon kínai teacserje (Camellia sinensis Linn.) másfajta feldolgozását jelentik. Az OOLONG TEA a teacserje olyan feldolgozását jelenti, amikor a tealeveleket egy olyan különleges eljárásnak vetik alá, melynek során a napon szárítják, és a sodrás előtt különleges módon hagyják, hogy oxidálódjon.

***GYÓGYNÖVÉNY TEA készítése: a táblázatban foglalt adatok tájékoztató jellegűek, erről bővebben itt olvashatsz: GYÓGYTEÁK ELKÉSZÍTÉSE.

A különféle teafajták (zöld tea, fekete, tea, oolong tea, blooming tea, mate tea, rooibos tea) egészségre gyakorolt hatásáról bővebben itt olvashatsz: TEAFAJTÁK GYÓGYHATÁSA.